• Forside
  • Blog
  • Om os
Menu
70 302 402
  • Forside
  • Blog
  • Om os

Åbent hus aflyst – hvad nu?

27/10/2020

Covid19 skaber store udfordringer for skoler landet over, som ønsker at tiltrække elever. Åbent hus, besøgsdage og brobygning har indtil nu været nogle af de initiativer, som har givet potentielle elever ro i maven om deres beslutning. Men hvad gør I, når det ikke er muligt at gennemføre disse arrangementer som I plejer?

Valg af uddannelsessted er i meget høj grad baseret på tryghed hos den enkelte, nye elev:

• Kan jeg se mig selv gå på skolen?
• Føles det rart?
• Er omgivelserne, som jeg forestiller mig?
• Hvem er de elever, der går her nu?
• Hvordan fungerer undervisningen?

Tryghedsfølelsen er især afgørende for skoler, der henvender sig til de yngste, som skal vælge fx efterskole, højskole, ungdomsuddannelse eller forberede sig til en ungdomsuddannelse. Men det er også en vigtig faktor på uddannelser for voksne, hvor elever med større eller mindre udfordringer også meget gerne vil føle sig trygge i valget af skole.

Gentænk åbent hus!

Uanset om det er muligt at gennemføre et fysisk åbent hus, så er denne tid en oplagt mulighed for at gentænke måden, I rekrutterer nye elever på. Det optimale scenarie er at få de kommende elever på besøg, så de kan mærke stemningen på skolen, men det har vist sig at være et super alternativ eller supplement at have et online tilbud klar.

Hvordan holder vi arrangementer online?

En meget stor del af dem, som tidligere mødte op til åbent hus, orienterede sig online om tid, sted og indhold på dagen. Her er der alle muligheder for at tilbyde en online session alt efter hvilke modeller, der passer til jeres skole. Suppler evt. med annoncering på Facebook, Instagram og YouTube for at gøre opmærksom på jeres tiltag.

De oplagte muligheder for online arrangementer er:

Live Webinar

Start med en kort rundvisning på skolen efterfulgt af indlæg fra forstander/lærere og elever. Der bliver stillet mange spørgsmål via chat funktionen, så hav en moderator på mødet der ikke har andre opgaver end at byde velkommen og samle op på spørgsmål. Hold webinar på max 1 time og forsøg med forskellige tidspunkter på dagen. Vil I gerne have forældre med, så giver det god mening at lægge webinaret om aftenen.

Optaget webinar

Der er ofte et stort frafald på webinarer, så sørg for, at det optagede webinar ligger tilgængeligt på hjemmesiden. I kan også tilbyde, at deltagerne får tilsendt webinaret efterfølgende – her kan I som en bonus ’høste’ deres e-mailadresser og få tilladelse til at sætte dem på en eventuel mailingliste til opfølgende markedsføring af jeres uddannelse.

1:1 live rundvisning

Et ressourcekrævende tiltag og formentlig mest rentabelt på højskoler og efterskoler. Det kan for eksempel gøres ved brug af Facetime eller Microsoft Teams. Den kommende elev + forældre får en personlig rundvisning med en ansat, som også kan svare på spørgsmål. Der kommer rigtig mange spørgsmål ved en 1:1 rundvisning, som er med til at gøre den potentielle elev tryg.

Hvordan kommer vi i gang?

Hele skolen skal være med på rejsen. Men det behøver ikke at kræve flere ressourcer end normalt, hvis det er en erstatning for et fysisk åbent hus. Og tænk meget gerne online åbent hus/rundvisning ind som et supplement og måske den måde, der skal rekrutteres elever på i fremtiden.

Mange har efterhånden vænnet sig til at arrangementer foregår online – også dem, man ikke tidligere kunne forestille sig ville fungere på en skærm. Flere vil måske i fremtiden tilvælge online arrangementer af bekvemmelighedsårsager snarere end på grund af restriktioner, fx sparet transporttid.

Inden I starter, er det vigtigt at have styr på:

1. Teknikken

a. Test om de platforme I allerede bruger nu, kan udvides til at køre eksterne møder med mange deltagere – fx Microsoft Teams, Zoom m.fl.
b. Sørg for ordentlig lyd, invester i en god mikrofon. Det sikrer jer mod frafald undervejs.
c. Test chat-funktionen – afhold eventuelt et prøvewebinar med eksisterende elever og få de unges input til, hvad der kan gøres bedre.

2. Moderator

På mødet skal der være en til at styre teknik, byde velkommen, holde øje med chatten, holde tidsplanen og afslutte.

3. Elev inddragelse

Som ved alle åbent hus arrangementer, er det afgørende at man kan opleve nogle af de elever, der allerede går på skolen. Enten som indlægsholdere eller til at svare på spørgsmål.

Vi ses på Zoom!

Vores bedste råd til at komme i gang med online arrangementer er, at I kaster jer ud i det. Og hvem ved om ikke, der dukker flere kreative ideer op undervejs – fra både undervisere og elever?

Vi står naturligvis klar til at rådgive jer om, hvordan I bedst muligt markedsfører online arrangementer på Facebook, Instagram og YouTube – kontakt os på 70 302 402 og spørg efter Team Education Insights.

Relaterede indlæg

iOS-14 opdateringen: 12 tips, der stiller dig stærkere end konkurrenterne

27/01/2021

iOS-14 opdateringen vil ramme annoncører på Facebook som en hårdt sammenpresset snebold midt i ansigtet en iskold vintermorgen i skolegården. Nogen begynder at græde, andre løber i sikkerhed indendørs, mens den hårde kerne tager kampen op! Det samme vil ske på bagkant af iOS-14 opdateringen. Nogen vil stoppe al markedsføring, andre vil allokere marketingbudgettet til […]

Læs mere
Hvilken betydning får Apples iOS-14 opdatering for din Facebook annoncering?

Hvad er iOS-14 opdateringen? Vi nærmer os med hastige skridt tidspunktet, som alle, der arbejder med markedsføring på sociale medier, har frygtet: den fulde udrulning af iOS14-opdateringen på Apples mobilenheder. Opdateringen er den umiddelbare kulmination på en langvarig strid om tracking af brugere, der har kørt mellem Facebook og Apple. Med opdateringen vil Apple give […]

Læs mere
Inspirer og tiltræk kommende elever med YouTube annoncering

06/12/2019

Som marketing ansvarlig på en skole kan det være svært at vide, hvor der skal sættes ind for at opnå den mest effektive markedsføring, når potentielle elever skal rammes. I toppen af marketing tragten benyttes ofte Google Display bannere, avisannoncer, biografreklamer, bannere på busser og bygninger. Alt sammen sikrer en genkendelseseffekt, som er værdifuld når […]

Læs mere
Facebook – skal du booste eller annoncere?

08/06/2020

Sidder du selv og bakser med Facebooks annonce- og boost-system? Er du til tider en smule frustreret? Og lader du dig lidt for ofte friste af Facebooks boost-knap, når du gerne vil nå ud med dit budskab? Fordi det er nemt, hurtigt og skaffer dig visninger. Stop nu med at booste dine opslag! Boost skaffer […]

Læs mere
50 % billigere online henvendelser? – Brug flere kanaler!

13/09/2019

Du har, som indkøber af Google Ads, måske allerede kendskab til, hvad det koster at være repræsenteret i søgeresultaterne på Google. Prisen for at være til stede er steget over årene, fordi der er kommet flere annoncører til, og fordi Google hele tiden justerer deres annonceprodukter, så det kræver mere og mere viden om platformen […]

Læs mere

Skrevet af: Per Voss Bredsten

Education insights
facebook
facebook-annoncering
Instagram
Uddannelse
YouTube

Hold dig opdateret!

Vil du gøre din hjemmeside til en god forretning? Tilmeld dig og få besked, når der er nyt om digital brugeradfærd på bloggen!

Skriv venligst hvilken email nyhedsbrevet skal sendes til.

Hvem er vi?

Vi er et stærkt team af specialister i online markedsføring. Vores unikke viden om digital brugeradfærd sikrer din virksomhed succes på nettet. Her på bloggen holder vi dig opdateret med tips og inspiration, der hjælper dig med at gøre din hjemmeside til en god forretning.

Ring til os og få et uforpligtende tilbud

70 302 402
    • Ramsingsvej 28A - 2500 Valby
    • 70 302 402
    • info@online-results.dk
    • Persondatapolitik
    • Porschevej 12 - 7100 Vejle
    • 70 302 402
    • info@online-results.dk
  • Sociale medier

    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn